Новини
Суспільство

Хмельницькі безхатченки можуть перезимувати у притулку

Взимку притулок для хмельницьких безхатченків (центр соціальної підтримки та адаптації) повністю заселений. Тут 30 постійних ліжок та ще 8 додаткових, які доставляють у холодні місяці року. А у разі потреби у притулку додають ще й лежаки. Йдеться у сюжеті “Поділля-центр” .

Кожному мешканцю центру надають постільну білизну та можливість помитися у душі. Раз на тиждень люди можуть відвідати лазню.

Одна з мешканок закладу Тетяна Македонська із Запорізької області розповіла: живе тут у чистоті та затишку. У теплу пору року разом з іншими садить городину та збирає гарний врожай. Жінка вважає притулок справжнім прихистком для тих, кому нікуди подітися.

У центрі можна перебувати максимум півроку. З людьми тут працює психолог. Допомагають відновити і втрачені документи та працевлаштуватися – повідомив директор закладу Дмитро Старцун. Один раз на день для тих, хто живе тут, замовляють обід. Зазвичай це перша й друга страви,  салат та чай. Також одягом та продуктами допомагають і доброчинці. Функціонує ж притулок за кошти міського бюджету.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS