Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому пасажири тролейбусів можуть придбати електронний проїзний квиток на добу чи на місяць

З 11 грудня  для пасажирів хмельницького електротранспорту почала діяти ще одна послуга – можливість безготівкового придбання квитка. Від знайомої вже сплати за проїзд у тролейбусі за допомогою QR-коду вона відрізняється: новація розширює термін дії такого квитка. Раніше пасажир розраховувався за один проїзд у тролейбусі, тепер, використавши QR-код, можна придбати проїзний на день чи місяць. Це просто  і швидко, а головне – вигідно. Якщо звичайний квиток на проїзд у тролейбусах Хмельницького наразі коштує 3 грн 50 коп., то денний за 10 грн дає право їздити протягом дня стільки разів, скільки потрібно і у різних тролейбусах.

Проїзний на місяць коштує 130 грн. Це теж дешевше, ніж коли оплачується проїзд щодня.

Для розрахунків використовується Privat24, однак використовувати можна картку будь-якого банку. Розробники послуги запевняють, що система надійно захищена.

Наразі послугою можуть скористатися тільки пасажири тролейбусів. Однак, як стверджує заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко, «після повного запровадження електронного квитка можна об’єднати в одну систему увесь комунальний транспорт Хмельницького».

На презентації для представників ЗМІ керівник напрямку платежів Південно-Західного РУ ПриватБанку Віталій Якубовський продемонстрував, як користуватися новою послугою.


PR
Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS