Новини
Екологія

Хмельничан попередили про заборону риболовлі

Вперше цього року спеціалісти Національної академії аграрних наук України на річці Південний Буг визначили координати зимувальної ями: поблизу Острова кохання, від пляжу до входу в парк. Є таке місце і поблизу моста в мікрорайоні Гречани. Турбувати рибу в зимувальних  ямах з 1 листопада і до періоду нересту – заборонено.

«Міська влада неодноразово на річці Південний Буг проводила зарибнення водних біоресурсів, – пояснює начальник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк. – І наша задача зробити так, щоб ці водні біоресурси розмножувалися, і люди могли прийти влітку, посидіти з вудочкою, порибалити».

Цього року на водоймах області рибоохоронний патруль затримав 155 порушників, які завдали збитків на понад 70 тисяч гривень. Перший зимовий рейд спільно з рятувальниками є попереджувальним. Надалі, кажуть патрульні, штраф становитиме до 680 гривень плюс нараховуватиметься збиток за кожну виловлену рибину.

Мінімальна товщина льоду для одного рибалки має бути не менше восьми сантиметрів. Для групи – до 15. Попри це, близько трьох десятків рибалок на Південному Бузі вже знехтували цими правилами. І хоч кожен, напевно, думає, що «зі мною цього не може статися», та як показує практика, за минулий рік на Хмельниччині вісім рибалок загинули під час зимової риболовлі. У поточному році з початку зимової риболовлі таких випадків не зафіксовано.

Прихильників екстремального захоплення плюсова температура і крихка крига не лякають. А от про заборону рибалити деякі навіть не знають.

Про факти порушень правил рибальства рибоохоронний патруль просить повідомляти на «гарячу лінію»: 068-384-98-10.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS