Новини
Здоров’я

Хмельницькі поліклініки об’єднають в єдиний лікувально-діагностичний центр

Перинатальний центр, стоматологічна поліклініка та дитяча лікарня стануть комунальними підприємствами. А всі чотири хмельницьких поліклініки та колишню вузлову лікарню об’єднають в єдиний лікувально-діагностичний центр, який міська рада теж візьме на баланс. Рішення про це підтримав виконком. Медики кажуть: пацієнтам від реорганізації гірше не стане.

Раніше міська рада перетворила на комунальні підприємства центри первинної медико-санітарної допомоги. Тепер черга дійшла і до закладів вторинного рівня. Саме від такої реорганізації залежатиме подальше їх фінансування Національною службою здоров’я.

Крім того, об’єднання дозволить зекономити бюджетні гроші.

«По суті, буде одна адміністрація. І, відповідно, філії збережуться, – пояснює Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. – Пацієнти від того ніяк не постраждають, але відбудеться скорочення витрат на адмінперсонал».

Після  об’єднання поліклінік центральний офіс єдиного комунального підприємства «Міський лікувально-діагностичний центр» розташується на Подільській, 54, де наразі розміщена поліклініка №1. Цю адресу обрали через те, що це центр міста.

Остаточно прийняти рішення про реорганізацію медичних закладів мають депутати міської ради. Сесія відбудеться завтра, 14 грудня.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS