Новини
Суспільство

На Хмельниччині двоє водіїв потрапили у снігові пастки

13 грудня о четвертій ранку в Службі порятунку «101»  отримали повідомлення про те, що на польовій дорозі поблизу села Перекора Старосинявського району водій автомобіля Mercedes-Benz Vito через погіршення погодних умов застряг у заметі та не в змозі самостійно продовжити рух. У салоні на момент пригоди знаходилось двоє людей. Рятувальники, які прибули до місця події, за допомогою автомобіля підвищеної прохідності витягли мікроавтобус на розчищену ділянку дороги.

Цього ж дня о восьмій ранку рятувальники Старокостянтинова вирушили на допомогу водієві автомобіля Renault-maester, котрий, рухаючись автодорогою неподалік села Красносілка, не впорався із керуванням, з’їхав у кювет та перевернувся. В автомобілі в цей момент перебувало двоє людей. Ніхто не травмувався. Надзвичайники витягли автівку із снігової пастки на розчищену ділянку дороги.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА, станом на восьму ранку четверга, 13 грудня, проїзд на дорогах державного та місцевого значення  забезпечено. Службою автодоріг задіяно у робочому режимі 108 механізмів та 243 робітники. У  черговому режимі працюють 2 механізми та 3 робітники.

Упродовж дня на території області спостерігатиметься сніг та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця, температура повітря зберігатиметься близько 0°.

Тим часом у Хмельницькому з вечора середи комунальні служби міста борються із сніговими заметами та ожеледдю на дорогах і пішохідних зонах міста. До роботи залучена комунальна техніка та двірники.

А прес-служба міської ради нагадує, що відповідно до Правил благоустрою території міста Хмельницького підприємства, установи, організації зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду закріпленої за ними території:

  • роботи з очистки від снігу та льоду розпочинати з настанням снігопаду;
  • від снігу та льоду в першу чергу очищати тротуари, дороги до під’їздів житлових будинків, місць зупинок пасажирського транспорту, люки водопровідних і каналізаційних колодязів;
  • в період ожеледиці тротуари, переходи через вулиці, місця зупинок пасажирського транспорту, спуски, підйоми посипати фракційними та іншими протиожеледними матеріалами. Посипати протиожеледними засобами сніг та лід на тротуарах.
  • регулярно, з додержанням правил безпеки, проводити очистку дахів від снігу та льодових бурульок;
  • вивозити зібрані з прилеглих територій сніг та лід власними силами спеціалізованих підприємств або на умовах договору.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS