Новини
Суспільство

«Зашифровані» приймальні: де спілкуються з громадянами хмельницькі депутати?

Сьогодні, 13 грудня, у Хмельницькому презентували проміжні результати досліджень роботи депутатів Хмельницької міської ради в рамках громадської кампанії «Атестація  депутатів місцевих рад». Метою  кампанії є сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності депутатів.

Голова громадської організації «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко  розповів про те, наскільки повно місцеві народні обранці оприлюднюють інформацію про себе, як працюють депутатські приймальні та чи часто депутати спілкуються з громадянами.

Представники громадської організації вивчили інформацію, яку про себе оприлюднили  42 депутати на сайті Хмельницької міської ради. Там вони повідомляють про свою освіту, досвід та місце роботи,  сімейний стан, партійну приналежність. Єдиний, хто не оприлюднив ці відомості – Руслан Афійчук. Невідомими залишилися  адреса приймальні та час прийому цього депутата.

Аби перевірити роботу приймалень інших депутатів, громадські активісти вирушили за вказаними на сайті адресами. Андрій Черніцький, Володимир Ясенко, Вячеслав Мороз, Олександр Скочеляс хоч і вказали, де знаходяться їхні приймальні, однак прийом громадян вони там не проводять. Лев Бірюк та Віталій Діденко зустрічаються зі своїми виборцями в офісі  міського осередку партії, до якої належать, хоча на сайті вказана інша адреса. Решта депутатів або їхні помічники приймають громадян за місцем своєї роботи, у приймальнях за відповідними адресами. Зазвичай до депутатів  на прийом приходить від 3 до 5 людей.

«Це тільки частина нашої роботи. Про те, як виконують депутати Хмельницької міської ради свої прямі обов’язки, можна буде говорити після вивчення їх звітів про роботу. У будь-якому разі, кожен з депутатів  має проводити прийом громадян не рідше 1 разу на тиждень у зручний для людей час, а громадяни – мати достовірну інформацію про адресу приймальні та час прийому», – зазначив Олег Черненко.

З інформацією про хмельницьких депутатів можна ознайомитися на сайті міської ради, в газеті «Проскурів» і в соціальних мережах. До речі, активно спілкуються з виборцями у соцмережі тільки 12 з 42 депутатів.

Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS