Новини
Суспільство

За 11 місяців до Хмельницької обласної служби зайнятості надійшло майже 31 тис. вакансій

У січні-листопаді, послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 32,4 тис. безробітних громадян.

«З початку року більше 6 тис. роботодавців поінформували Хмельницьку обласну службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках. Завдяки активній співпраці майже 67% вакансій було укомплектовано», – зазначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Майже 65% вакансій припадають на робітничі професії: металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Користуються попитом: менеджери, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

За сприяння обласної служби зайнятості, з початку року 22,1 тис. осіб були працевлаштовані, в тому числі 12,4 тис. зареєстрованих безробітних,  4,5 тис. осіб проходили професійне навчання, 4,3 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Зазначимо, що станом на 1 грудня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 10,1  тис.осіб, в тому числі 391 військовослужбовець – учасник АТО та 36 осіб з числа внутрішньо переміщених. Актуальними залишались 2,2 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 5 безробітних.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS