Новини
Дозвілля

Андріївські вечорниці по-хмельницьки: ворожили на тарілках, дихали вогнем та слухали рок

У четвер, 13 грудня, на Різдвяному ярмарку у центрі Хмельницького було людно та гамірно. Сотні містян прийшли до головної ялинки, аби долучитися до театралізованого дійства, влаштованого з нагоди дня святого Андрія Первозванного. Сніг, який два дні поспіль засипав місто, нарешті створив на різдвяному ярмарку по-справжньому передноворічну атмосферу.

Спочатку співали традиційних старовинних обрядових пісень  та танцювали творчі колективи Центру національного виховання учнівської молоді. Потім демонстрували обряди ворожіння – дівчата, вбрані в автентичні строї, тягнули з тарілки різноманітні предмети, за якими визначали свою  подальшу долю. Хлопці продемонстрували обряд кусання калити. Глядачі, як правило, наймолодші, охоче долучалися до забав. А на майданчику перед сценою мали можливість зігрітися дорослі та діти, які пустилися в танок у великому колі.

Тим часом по інший бік сцени було гаряче. Там влаштували фаєр-шоу: у темряві малювали вогнем дивовижні фігури, жонглювали. Але найбільший захват у хмельничан викликало «дихання вогнем».

Завершилися Андріївські вечорниці виступом рок-гурту «Чумацький шлях», який підготував до свята спеціальну програму. В першій половині виступу до рок-виконавців долучилися учасниці проекту “Z…Грицьком”, які співали український пісень у рок-обробці.

На майданчику перед сцену протягом всього виступу було гаряче. Там зібрався гурт молодих людей, які, поскидавши верхній одяг, влаштували жартівливу штовханину та танці на снігу.

На останок виступу фронтмен гурту Сергій Строян проанонсував наступний виступ колективу, який відбудеться у неділю, 16 грудня та матиме шляхетну мету. Всі кошти, зібрані на концерті, підуть на дороговартісне лікування двох важкохворих хлопчиків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS