Новини
Кримінал

Потрощений меморіал у Хмельницькому: не вандалізм, а п’яна витівка

Принаймні, так кажуть поліцейські, які менше ніж за тиждень вирахували та затримали молодика, котрий познущався над меморіальною дошкою Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Ним виявився 20-річний хлопець. Як він розповів поліціянтам, напередодні пригоди добряче хильнув, бо посварився з батьками. Відтак гамселив все, що потрапляло під гарячу руку.

«Щоб зрозуміти, який його психічний та емоційний стан в цей момент: він просто йшов, перевертав сміттєві баки, бив по них ногами. І це в нас зафіксовано також на камерах відеоспостереження, – розповідає начальник Хмельницького міського відділу поліції Валерій Онісьєв. – Для чого він це робив, пояснити не може. Але ми дійдемо до істини і він понесе заслужене покарання. Для себе ми розуміємо, що це не був будь-який акт вандалізму. Швидше за все, це була п’яна витівка. Він щиро кається і розуміє, що вже потрапив на гачок».

Перед тим, як затримати хулігана, правоохоронці опрацювали відео з десятків камер відеоспостереження.  Та лише на одиницях, каже головний поліцейський міста, можна було розгледіти сп’янілого розбишаку. На решті лише проглядався силует. Деталей операції правоохоронці не повідомляють, кажуть лише, що затримали 20-річного хмельничанина на вулиці.

Тим часом пошкоджені 32 світлини, що на меморіальній дошці, відновили у вівторок. Їх друкували у столиці. Профінансував справу приватний підприємець з Хмельницького.

Молодику мають оголосити підозру. Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». Яким буде покарання, визначить суд.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS