Новини
Суспільство

Події під СБУ у Хмельницькому – перший подих війни – командир 8 полку спецпризначення

8-мий окремий полк спецпризначення  (в/ч 0553) відзначив 56 річницю створення. Хмельницькі спецпризначенці брали участь у боях за Слов’янськ, захищали Краматорський та Луганський аеропорти, штурмували ДАП у травні 2014 р., воювали у Дебельцеве та в інших містах й селах Донбасу.

Командир 8-го полку спецпризначення Олег Нєчаєв в інтерв’ю lb.ua розповів про події, які передували конфлікту на Донбасі. За його словами, вперше подих війни він відчув 19 лютого 2014 року, коли застрелили жінку під час демонстрації під СБУ у Хмельницькому.

Завданням хмельницьких спецпризначенців тоді було вивезти потужний арсенал зброї та боєприпасів з підвалів будівлі СБУ.

Ми звідти евакуювали 12 вантажних УРАЛів и КАМАЗів зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.  Ситуація була дуже напружена та незрозуміла. І потрібно було виконати свій обов’язок.

Олег Нечаєв відзначив: спецпризначенці тоді розуміли, зброя не має потрапити до нехай і патріотично налаштованих мітингувальників:

На той момент серед людей, які би взяли на себе відповідальність, був камандуючий Оперативним командуванням “Захід”  генерал-лейтенант Ігорь Колесник,  начальник штабу командування Сухопутних військ генерал Анатолій Пушняков. Ці люди не побоялись. З ними я особисто підтримував контакт та отримував вказівки. Вони були чіткими, лаконічними та не виходили за межі законності.

Екс-голові управління СБУ у Хмельницькій області наразі повідомлено про піздозру. Про це написала одна з адвокатів родичів Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська на своїй сторніці у Фейсбук

В понеділок 17.12.2018 о 15-00 в Подільському суді (Хорива 21) розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура буде просити тримання під вартою. Суддя Гребенюк В.В.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS