Новини
Кримінал

Активіст vs міліціонер. У Хмельницькому апеляційному суді – фігуранти справи 8-річної давнини

Відомий хмельницький активіст та екс-керівник Хмельницького центрального відділу міліції знову у суді. Апеляційну скаргу на вирок Хмельницького міськрайонного суду від 16 квітня 2018 року подав засуджений ним екс-міліціонер. Якого навесні Хмельницький міськрайонний суд визнав винним у перевищенні влади або службових повноважень та завідомо незаконному затриманні – повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Тобто, якщо за цей час він злочину не вчинить, до в’язниці не потрапить. Крім того, суд постановив стягнути матеріальну шкоду в розмірі понад тридцять три тисячі гривень і кошти на відшкодування заподіяної моральної шкоди в розмірі 400 тисяч гривень.

Усе через справу восьмирічної давнини. Тоді, відомому нині місцевому активісту зламали руку. Згідно з вироком Хмельницького міськрайонного суду, тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості у вересні 2010 року заподіяв тодішній начальник Хмельницького центрального відділу міліції. Втім, обвинувачений не погоджується із судовим рішенням першої інстанції. Та наполягає: він ані особисто, ані опосередковано, віддаючи накази підлеглим, фізичної шкоди потерпілому не заподіював.

Нині Хмельницький апеляційний суд крапки у справі ще не поставив – допитав потерпілого й обвинуваченого. Наступне засідання із допитом свідків та експертів відбудеться 10 січня 2019 року.

 

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS