Новини
Дозвілля

Мої батьки – енергетики. У Нетішині нагородили учасників конкурсу дитячого малюнку

У Нетішині нагородили учасників конкурсу “Мої батьки – енергетики”. Захід влаштували напередодні професійного свята – Дня енергетика, який в Україні відзначають 22 грудня.

Перелік професій атомної галузі  великий. Діти намалювали і оператора реакторного відділення, і слюсара енергоремонтного підрозділу, і фахівця з фізичного захисту АЕС, і військових, що охороняють ядерний об’єкт. Всього на конкурсі представлена 31 робота.

Організатори заходу – Українське ядерне товариство, Хмельницька АЕС та виконавчий комітет Нетішинської міської ради. Оргкомітет визначив шість робіт, які найліпше відповідають тематиці конкурсу. Переможцем став Іван Колесник, друге і третє місця здобули Юрій Муштук і Ярослав Слободян. Заохочувальними призами відзначено Євгенію Мукосій, Георгія Васильєва та Ольгу Яцюк.

Нагородження відбулося у невимушеній атмосфері Нетішинського інноваційного хабу. Переможців відзначили сувенірами та грамотами, а усі присутні стали учасниками наукового шоу з хімічними та фізичними дослідами.

Організатори конкурсу вважають: саме такий науково-розважальний підхід сприяє зацікавленню учнів природничими науками. А сформований у дитинстві інтерес до фізики і хімії – шлях до майбутньої професії атомника.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS