Новини
Події

Антимонопольники змусили хмельницьких фармацевтів демонтувати рекламний банер

Антимонопольники змусили хмельницьке ТОВ “Адреналін-МТК” демонтувати банер через недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої реклами. Про це повідомила прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Товариство розмістило рекламний банер за адресою вул. Соборна, 26, м. Хмельницький із написом «У нас купують з інших аптек». За результатами проведеного антимонопольниками опитування споживачів з’ясувалось: 66% респондентів вважали, що у даній аптеці здійснюють закупівлю лікарських засобів та товарів медичного призначення інші аптеки для подальшої реалізації. 76% опитаних відзначили: позначення «У нас купують з інших аптек» може ввести в оману щодо рівня цін на лікарські засоби та товари медичного призначення даного аптечного закладу.

Оскільки реклама стимулює зацікавленість споживачів до купівлі товарів, повідомлення у позначенні неправдивих відомостей могло ставити товариство у вигідніше становище та надавати йому переваги серед інших підприємств, які здійснюють реалізацію лікарських препаратів. При цьому ТОВ “Адреналін-МТК” посилалося на свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неправдивих відомостей.

Банер був демонтований у ході розгляду справи.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS