Новини
Кримінал

Нетверезий водій, який збив двох людей на Хмельниччині, відбудеться випробувальним терміном

23-річного чоловіка Ярмолинецький районний суд визнав винним одразу за двома статтями: ч.2. ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху» та ч.1. ст. 135 «Залишення в небезпеці». Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на чотири роки. Однак, зважаючи на пом’якшуючі та обтяжуючі обставини, обвинувачуваному встановили іспитовий строк на один рік – повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

ДТП сталася у липні 2017 року. Тоді житель села Вербка Мурована Ярмолинецького району, керуючи автомобілем «ВАЗ 21036», порушив правила дорожнього руху та наїхав на двох чоловіків, які рухалися узбіччям дороги у селі Шарівка. Після зіткнення із автомобілем один із постраждалих отримав тяжкі тілесні ушкодження, а інший – легкі.

Винуватець ДТП допомоги потерпілим не надав та із місця пригоди зник. Згодом автомобіль разом із порушником виявили працівники поліції. Він був у  стані алкогольного сп’яніння – судово-токсикологічна експертиза показала 1,8  проміле алкоголю у крові обвинуваченого. Сам чоловік зізнався, що вжив 500 грамів горілки.

Чоловіка суд позбавив права керувати транспортними засобами на три роки. Крім того, стягнув з обвинуваченого майже сто сімдесят тисяч гривень на відшкодування матеріальної та моральної шкоди на користь потерпілих у ДТП.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS