Новини
Політика

Сергій Лабазюк: не варто спекулювати на земельній темі, а  доводити до пуття законодавство

На сьогоднішній день запустити ринок землі без необхідного законодавства – це оголосити «святковий дерибан». Про це заявив народний депутат Сергій Лабазюк під час брифінгу в парламенті.

За словами нардепа, питання продовження мораторію на продаж землі с/г призначення та передачі земель у розпорядження ОТГ – це питання № 1 на місцях.

Політик нагадав, що аграрний комітет ВР працює над підготовкою відповідної законодавчої бази. Вже прийнято проект про консолідацію земель, напрацьована концепція розвитку аграрного сектору, яка включає розроблення проекту про обіг землі. Відповідна робоча група планує вийти на фінальну версію законопроекту до кінця березня 2019 року і відразу надіслати його усім аграрним асоціаціям, експертам та органам місцевого самоврядування для широкого громадського обговорення, висловлення пропозицій та зауважень з боку громадськості.

«Земля – одна з основ економічної самодостатності громад. Тому ми маємо зробити все, аби громади і люди залишалися господарями на своїй землі», – додав Сергій Лабазюк.

 


PR
Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS