Новини
Суспільство

У Хмельницькому новорічні ялинки реалізують у 17 точках

Від 50 гривень – з гілочок, і понад дві сотні – за двохметрову. У місті стартував продаж ялинок. 17 точок з продажу новорічних дерев працюватимуть впродовж двох тижнів у Хмельницькому. Один із ялинкових базарів традиційно розгорнули у центрі міста.

Хмельничани, які вже встигли придбати новорічні деревця до дня Святого Миколая, кажуть: ціни на новорічні красуні прийнятні. І додають – купують їм, аби потішити дітей або створити святковий настрій собі.

Цього року, як і минулого, ялинкові базари працюватимуть у всіх мікрорайонах. Усе через те, пояснюють в управлінні торгівлі, аби покупцям було ближче нести їх додому.

«Цього року в нас затверджено трохи більше місць. Погоджуємо ми їх з 15-20 грудня, – коментує начальник управління торгівлі Руслана Сідлецька. – Основні вимоги це, звісно, щоб ялинка була легальна, сертифікована. І ще одна умова – підприємці обов’язково мають укласти угоду зі «Спецкомунтрансом» про те, що територія потім буде належно прибрана».

Чи легальна ялинка, можна перевірити на офіційному сайті Держагентства  лісових ресурсів. Втім, далеко не усі новорічні дерева, що реалізують крамарі, отримують спеціальну бирку, наголошує спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Євген Клок.

Загалом лише лісники краю у грудні планують продати до 15 тисяч дерев. Тим часом реалі заторів нелегальних ялинок попереджають про покарання: це штраф і навіть кримінальна відповідальність. А покупців інформують: найдовше на свята тішитиме око ялиця, менше – ялина, вона ж – смерека. Втім, остання найбільш запашна.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS