Новини
Події

Мер Хмельницького  про свою роботу звітував перед громадою у прямому ефірі

У цьогорічному фінальному випуску проекту  Суспільного телебачення та руху «ЧЕСНО» «Звіти наживо» взяв участь міський голова Олександр Симчишин.  До слова, він був учасником і першого прямого ефіру живих звітів у 2018 році.

За правилами  мер мав всього п’ять хвилин для звіту про роботу у році, що минає. На самому початку виступу Олександр Симчишин підкреслив, що вважає за дуже важливе і потрібне чути хмельничан, аби належним чином реагувати на їх звернення і знати про проблеми міста безпосередньо від його мешканців.

«Усе, що ми планували, фактично вдалося реалізувати. Завдання міської влади – не тільки ефективно використовувати місцевий бюджет, а й ефективно працювати над наповненням міської казни. Цьогоріч надходження зросли, зокрема,  за рахунок податків з новостворених робочих місць: ПДФО склав 55 млн.грн. Серед безперечних досягнень – розвиток соціальної сфери. Завдяки проведеним заходам у Хмельницькому збереглися низькі (порівняно з іншими регіонами) тарифи на комунальні послуги. Відремонтовано майже 19 кілометрів міських доріг, проведено капітальний ремонт 30 і поточний ремонт майже 100 прибудинкових територій. Розвивалися культура і спорт.  Єдиний напрямок, де ще залишилося багато невирішених питань – міські пасажирські перевезення. Та робота над їх вирішенням продовжиться у 2019 році»,- зазначив Олександр Симчишин.

На початку року міський голова висловив думку, що для Хмельницького конче необхідно відновити місцеве летовище, яке підпорядковане області. Наразі, каже мер, з обласною владою налагоджений конструктивний діалог. Олександр Симчишин наголосив, що місто може виділяти кошти на відновлення летовища за умови, що місцева громада буде співвласником цього об’єкта.

Далі були запитання від мешканців Хмельницького і громадських експертів. Голову громадського об’єднання  “Жіночий антикорупційний рух” Альону Березу хвилює те, яким чином  йде робота з обговорення і затвердження  генерального плану міста. Хмельничани цікавилися  роботою житлово-комунального  господарства міста та зокрема управляючих компаній, тим, як вирішується доля постраждалих мешканців багатоповерхівки під час пожежі за адресою Старокостянтинівське шосе,26. Хмельничани також нарікали на незадовільне транспортне сполучення. Свої запитання бажаючі могли поставити  безпосередньо під час прямого ефіру телефоном та у соцмережі.

Докладніше у сюжеті «Поділля-центр»:

Біографічна довідка. Хмельницький міський голова Олександр Симчишин народився у 1980 році у с.Йосипівка Старосинявського району Хмельницької області. Закінчив історичний факультет Камянець-Подільського національного університету. Кандидат наук. У 2010 році був обраний депутатом Хмельницької міської ради. У 2014-15 р.р. працював першим заступником голови Хмельницької ОДА, виконував обов’язки голови ОДА. У листопаді 2015 року обраний міським головою від ВО «Свобода»

Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS