Новини
Події

У Хмельницькому 12 поліцейських озброїли новими технологіями

Нагрудні відео-реєстратори відтепер використовуватимуть у роботі хмельницькі копи. 12 боді-камер та комп’ютер для їх обслуговування передав правоохоронцям міський голова Олександр Симчишин. Раніше таких відео реєстраторів Хмельницький відділ поліції не мав, вони були лише у патрульних.

Нагрудна камера бачить особу в будь-яку пору доби, розпізнає голоси, фіксує як саме правопорушення, так і дії правоохоронця.

Ситуацій, коли правоохоронцям може знадобитися відео з доказовою базою, у Хмельницькому трапляються щодня, каже начальник відділу поліції Валерій Онісьєв.  Боді-камери найбільше стануть у нагоді співробітникам слідчо-оперативних груп.

«На перших порах нам буде достатньо цього, щоб забезпечити слідчо-оперативні групи, які виїжджають на місце події. А також, коли в нас ідуть святкування масові, мітинги, демонстрації в місті, ми працівників, які задіяні на охороні громадського порядку, будемо цими боді-камерами, і вони будуть фіксувати повністю всі події, які відбуваються», – додає Валерій Онісьєв.

Купили комп’ютер та 12 нагрудних відео-реєстраторів за гроші з міського бюджету у рамках програми співпраці між міською радою та відділом поліції.  Обійшлися вони місту у 108 тисяч гривень.

«В цьому році це понад 600 тисяч гривень, – коментує Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. – За ці кошти було придбано автомобілі для Південно-Західного відділку поліції. А сьогодні на завершення року ми передали боді-камери та комп’ютер для центрального відділку поліції».

Програма співпраці між владою та правоохоронцями діє в обласному центрі уже кілька років. Вона передбачає покращення матеріально-технічної  бази Хмельницького відділу поліції.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS