Новини
Суспільство

На Хмельниччині засудили чоловіка, який збив підлітка і втік

Районний суд призначив 36-річному чоловікові покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, однак сторона обвинувачення подала апеляцію. Хмельницький апеляційний суд скасував це рішення і збільшив термін ув’язнення для чоловіка до 6 років. 

Нагадаємо, 1 січня цього року близько 8.00 ранку в с. Ладиги Старокостянтинівського району селянин на узбіччі автодороги «Житомир-Чернівці» виявив тіло 14-річного місцевого підлітка, який ввечері пішов зустрічати Новий рік до свого товариша та не повернувся додому.

Як вдалося встановити поліцейським, наїзд відбувся орієнтовно 1 січня в період з 02.30 до 03.00 години. Експерти вилучили з місця події уламки деяких деталей автомобіля, а оперативники переглянули камери відеоспостереження по трасі, що дозволило вирахувати зловмисника.

Ним виявився 35-річний мешканець Старокостянтинівського району. Чоловік пояснив, що, повертаючись вночі з Острополя на своєму микроавтобусі «FIAT», скоїв наїзд на підлітка і, злякавшись, втік з місця події, не надавши потерпілому жодної допомоги. На момент вчинення ДТП водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

У суді винуватість водія у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) та ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України, була повністю доведена. Районний суд призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Проте сторона обвинувачення подала апеляцію і Хмельницький апеляційний суд скасував це рішення та збільшив термін ув’язнення для чоловіка до 6 років.

Джерело

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS