Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому сміття заганяють під землю

Кам’янецька та Герцена – ще дві вулиці, на яких днями з’явилися підземні сміттєві контейнери. Їх встановили замість звичних євробаків. Останні стояли поблизу проїжджої частини. Ті, що сховали під землю, кажуть комунальники, не впадатимуть в око перехожим.

«Наша логіка в тому, щоб максимально з центральної частини міста забрати наземні контейнери і, скажімо так, забрати сміття під землю, – коментує міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. – Це дійсно естетично, чисто, без будь-яких сторонніх запахів і якісно, тому що після всіх дощів, снігів жодна крапля води в бункер чи в контейнер не потрапила».

Складається конструкція підземного смітника з бетонного бункера, так званого трикубового пластикового відра, та металевої кришки. Один підземний контейнер разом із встановленням коштував міському бюджету 250 тисяч гривень.

«В самому контейнері вмонтований датчик, який сигналізує про те, що він або перенаповнений, або про те, що у ньому, можливо, є якесь задимлення, – коментує начальник управління ЖКГ Василь Новачок. – І безпосередньо диспетчер на підприємстві, яке займається вивезенням сміття, за цим слідкує і це бачить».

Працівники «Спецкомунтрансу» підземні баки спустошують двічі на день.

Тож відтепер у Хмельницькому непотріб під землю ховають на чотирьох локаціях. Влітку такі баки розмістили на вулицях Соборній та Гагаріна. На усі, разом зі встановленням, з міського бюджету виділили мільйон гривень.

У 2019 до вже існуючих підземних смітників додадуть ще два. Попередньо, це будуть вулиці Володимирська (неподалік Нацбанку) та Грушевського.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS