Новини
Кримінал

На Хмельниччині затримали розбійника, який залякував потерпілих муляжами вибухових пристроїв

Працівники кримінальної поліції вирахували та затримали 46-річного жителя міста Нетішин, який, озброївшись муляжами вибухових пристроїв, скоїв розбійні напади на місцевий продуктовий магазин та ломбард.

Обидва розбійні напади чоловік вчинив у вечірній час. Першою жертвою зловмисника стала 47-річна продавчиня продуктового магазину. Близько 20.00 чоловік, одягнувши на голову балаклаву і «озброївшись» саморобним муляжем пістолета та вибухового пристрою, зайшов всередину і почав погрожувати жінці, вимагаючи віддати йому виручку.

Потерпіла подумала, що зброя і вибухівка справжні, тож віддала зловмиснику півтисячі гривень. Залишаючи магазин, розбійник покинув на прилавку муляж вибухівки і пригрозив, що він її підірве, якщо жінка викличе поліцію.

Другий напад на місцевий ломбард чоловік вчинив 25 грудня близько 18.40 години. Сюди він уже прийшов у медичній масці. Під виглядом клієнта почав розглядати масивний золотий браслет вартістю близько 26 тисяч гривень, а потім несподівано витягнув муляж вибухівки, який працівниця сприйняла за реальний, і, погрожуючи вибухом, забрав прикрасу та втік з місця вчинення злочину, повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Опрацювавши відео з камер спостереження та провівши ряд оперативно-розшукових заходів, наступного дня працівники кримінальної поліції спільно зі слідчими встановили особу розбійника. Ним виявився 46-річний місцевий житель, який офіційно ніде не працював. Затримали його на квартирі у знайомих. Під час санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили одяг, в якому його зафіксували камери спостереження, медичні маски, чорну ізоленту, яку він використовував під час виготовлення муляжів, тощо.

Чоловікові вже оголосили про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS