Новини
Суспільство

13 хмельничан нового року

Щодня у Хмельницькому міському перинатальному центрі народжується 6-7 малюків. У перший день 2019 року тут був справжній бебі-бум: на світ з’явилося 13 немовлят.

«Народилося 7 дівчаток і шість хлопчиків, – розповідає головний лікар перинатального центру Андрій Ропотан. – Був і кесарів розтин, і передчасні пологи, і ускладнення незначні, з якими впоралася чергова бригада. Всі мами почуваються добре, переведені в післяпологові палати».

З тринадцяти пологів одні були передчасними, п’ять провели з допомогою кесаревого розтину. Нині всі молоді мами приймали вітання від міського голови. Жінкам, які народили в перший день нового року, Олександр Симчишин традиційно вручив подарунки: теплі дитячі ковдри та комбінезони.

Першим у новому році народився хлопчик, який став третім сином у родині. Назвали малюка Марком.  Молода мама каже, що так Новий рік ще не зустрічала.

У 2018 році у перинатальному центрі народилося 2577 малюків. У порівнянні з 2017-м, це на 150 діток більше. Медикаментозне забезпечення всіх пологів повністю  оплачується з міського бюджету.

«І природні пологи, і кесарів розтин ми так само забезпечуємо, – коментує Хмельницький міський голова. – В середньому, це сума від 254 гривень до півтори тисячі. Понад мільйон сто гривень на рік ми витрачаємо на медикаменти. І треба розуміти, що якщо ми називаємо суму, то вона були би значно більшою для людини, якби вона йшла купувати ліки в аптеку, оскільки ми це купуємо оптово-тендерною закупівлею».

А дитячі комплекти міський голова вручає молодим матусям чотири рази на рік: їх отримують ті жінки, які народили 1 січня, а також у День матері, у День вишиванки та на День міста Хмельницького.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS