Новини
Суспільство

Подоляни віддали на зміцнення обороноздатності України понад мільярд гривень

У Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області повідомляють, що усі сумлінні платники податків краю активно підтримують українське військо, прозоро і системно сплачуючи військовий збір. Як результат,  за час впровадження військового збору в Україні, тобто з серпня 2014 року, подоляни поповнили державний бюджет відрахуваннями на потреби обороноздатності країни у розмірі понад 1 мільярд гривень.

За 2018 рік з доходів мешканців Хмельниччини до бюджету надійшло 380 мільйонів гривень військового збору. Таким чином забезпечено темп росту надходжень на рівні 124,5 відсотка, що в абсолютній сумі більше на 70 мільйонів гривень.

«Сплата військового збору – це свого роду суспільний індикатор дотримання законодавчих вимог у сфері оплати праці, оскільки цей податковий платіж утримується з легальних доходів громадян. Ріст його надходжень свідчить про відповідальну позицію більшості працедавців регіону до залучення коштів на потреби українського війська. Зрештою, це підтверджується впровадженим нами гаслом: «Якщо хочеш отримати мир – сплачуй військовий збір!», – підкреслив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Керівник фіскальної служби Хмельниччини також акцентував увагу на неприпустимості «тіньової» зайнятості, оскільки вона позбавляє найманого працівника соціальних виплат у разі втрати працездатності та пенсійного забезпечення в майбутньому. Тому фіскальні  заходи з виявлення порушників податкового законодавства, в тому числі при виплаті зарплати, є пріоритетним завданням, оскільки вони захищають інтересів людей праці та держави в цілому.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS