Новини
Здоров’я

У медсанчастині Нетішина запрацював потужний комп’ютерний томограф

З середини грудня минулого року в Нетішинській медсанчастині розпочав роботу в тестовому режимі комп’ютерний мультиспіральний 16-зрізовий томограф фірми Siemens, котрий дає можливість хворим обстежити опорно-руховий апарат, судини, кору головного мозку та будь-який інший орган тіла, повідомляє прес-служба міської ради.

Все розпочалося у травні минулого року. Між КМЗ НМР «СМСЧ м.Нетішин» та ТОВ «СТЕМІК» м.Луцьк було підписано договір про здачу в оренду на 10 років нежитлового приміщення загальною площею 90 м.кв. на першому поверсі стаціонару під кабінет комп’ютерної томографії. Як розповів головний лікар Василь Пословський, поява потужного томографа 2018 року випуску, вартість якого 300 тисяч євро, у Нетішині дає можливість вирішити одну із найбільших проблем, яка існує роками – це транспортування хворих на комп’ютерне обстеження в лікувальні заклади сусідніх міст.

За невеликий період часу обстеження пройшли понад 45 пацієнтів, у тому числі, мешканці інших міст. ТОВ «СТЕМІК», яке встановило томограф, пропонує надання своїх послуг за цінами дещо нижчими, ніж в інших містах регіону.

Медики пояснюють, як діє обладнання: за 15-20 хвилин томограф робить велику кількість знімків, далі знімки описує лікар і за декілька годин пацієнт отримує результати обстеження. Офіційне відкриття кабінету комп’ютерної томографії планується наприкінці січня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS