Новини
Офіційно

Антимонопольники Хмельниччини прозвітували про минулорічні досягнення

У 2018 році Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило 32 порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Порушники були оштрафовані на 1,4 млн. грн, до Державного бюджету сплачено 1,5 млн. грн.

Розпочато 27 справ за ознаками порушення конкуренційного законодавства. Розглянуто 36 проектів рішень органів влади та органів місцевого самоврядування, з них 13 – не погоджено. На вимогу Відділення суб’єкти господарювання та органи влади виконали 64 рекомендації та усунули умови, що сприяють виникненню ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Економічний ефект від припинення порушень склав 32 млн. грн.

До відділення надійшло 79 заяв та подань, за результатами їх розгляду було розпочато 9 справ та внесені 4 рекомендації за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Налагоджена тісна співпраця з правоохоронними та контролюючими органами області – Управлінням Служби безпеки України у Хмельницькій області, прокуратурою області, Національною поліцією, Держаудитслужбою. Протягом 2018 року до відділення надійшло 23 подання, розпочато розгляд 7 справ.

Було припинено 16 порушень під час державних закупівель у вигляді спотворення результатів торгів. Загалом 29 суб’єктів господарювання оштрафовані  на 1,3 млн. грн.

Дослідженнями були охоплені товарні ринки розміщення тимчасових споруд, доступу до об’єктів інфраструктури для розташування технічних засобів телекомунікацій, пайової участі у будівництві, утримання будинків і прибудинкових територій, газопостачання, вивезення твердих побутових відходів, перевезення пасажирів транспортом загального користування, заготівлі молока від індивідуальних господарств населення, лісового господарства, оренди водних об’єктів/земель водного фонду.

 

Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS