Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому зменшили фінансування поточних та капітальних ремонтів

Понад 178 мільйонів гривень і сотні об’єктів у місті, які необхідно відремонтувати. Серед них – дороги, прибудинкові території, майданчики, освітлення, ліфти. Дві депутатські комісії затвердили титульні списки на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонти. Порівняно із минулим роком, ресурси на ці потреби зменшилися на 70 мільйонів гривень. Врахувати усі пропозиції депутатів на цей рік не вдасться через дефіцит коштів.

«Який би бюджет хороший не був, всі побажання ми виконати не можемо, тому що в місті багато старих доріг, зношених прибудинкових територій та дитячих майданчиків, – пояснює Василь Новачок, начальник управління ЖКГ. – Відповідно, замінити все це за один рік при будь-якому ресурсі неможливо. Будемо намагатися використати цей ресурс максимально раціонально, і зробити максимальну кількість робіт».

На ремонт доріг у міському бюджеті передбачено майже 77 мільйонів гривень. Це не остаточна цифра, адже у березні-квітні і титульні списки, і бюджет коригуватимуть. Наразі йдеться про капітальний ремонт вулиць Підлісної, Староміської, Прибузької.

20 мільйонів гривень витратять на капітальний ремонт прибудинкових територій. Таких цього року буде 25. На думку депутата Юрія Вавринюка на Прибузькій, 6, де запланували робити поточний ремонт, потрібен капітальний.

«Коли йде дощ, то все, що на цій прибудинковій території знаходиться, тече в підвали. Відповідно, знищуються і підвали, і дорога, – каже депутат.  – Виділили в цьому році кошти на поточний ремонт цієї прибудинкової території, але думаю, ми включимо її в капітальний ремонт, тому що там потрібно проектувати водовідведення. Щоб дарма кошти не використовувати на поточні ремонти, потрібно зробити раз і назавжди».

У кожному депутатському окрузі відремонтують дитячі та спортивні майданчики. На це передбачили три мільйони гривень. Ще 15 мільйонів спрямують на ремонт об’єктів благоустрою. Серед них – розчистка русла Південного Бугу та ремонт майданчиків у парках Чекмана та Шевченка. На капітальний ремонт ліфтів виділять п’ять мільйонів гривень.

Загалом, за словами Василя Новачка, наразі йдеться саме про ті об’єкти, на які уже виготовлена проектно-кошторисна документація. Більшість із них потребуватиме додаткового фінансування з міського бюджету впродовж року.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS