Новини
Суспільство

На Хмельниччині оштрафували рибалку за вилов риби під час нересту

Визнати винуватим за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду) та призначити покарання у виді 1700 гривень штрафу – такий вирок виніс Старокостянтинівський міськрайонний суд жителю с. Теліжинці Старосинявського району.

Як встановив суд, 4 квітня минулого року 50-річний чоловік за допомогою 100-метрової риболовецької сітки здійснив незаконний вилов риби на р. Іква – неподалік села, де мешкає. У тенета до рибалки потрапили понад дев’ять десятків карасів, сім коропів та щука, загальна вартість яких склала понад 4 тисячі гривень.

У вироку суддя зазначає, що це був «заборонений період часу – період нересту, що встановлений наказом Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області №11 від 15.03.2018 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області в 2018 році», згідно з яким заборонено здійснювати вилов риби у всіх річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 20 травня 2018 року».

Відтак тепер чоловік має сплатити штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів громадян (1700 грн.) та відшкодувати на користь держави 4029 гривень завданої злочином шкоди.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS