Новини
Дозвілля

Як хмельничани полювали на ельфів та білого ведмедя

Довгоочікувана вантажівка з напоями, яка вже давно стала уособленням Різдва для українців, прибула до Хмельницького у п’ятницю, 11 січня. Те, що хмельничани її чекали, було зрозуміло з численного натовпу, який зібрався на різдвяному ярмарку навколо яскраво-червоної автівки з зображенням Санта-Клауса. Не зважаючи на досить морозну погоду, містяни традиційно терпляче чекали протягом майже півтори години, поки почнеться свято та можна буде отримати омріяну безкоштовну пляшку коли. При тому, що потреби у стоянні та чеканні не було, адже, як було зазначено в анонсі, для того, щоб взяти напій, достатньо було сфотографуватися біля автівки (або з одним із її пасажирів – ельфами, Сантою або білим ведмедем), викласти фото у соцмережу та позначити його спеціальним хештегом. Але звичка чекати в юрбі й цього разу виявилася, очевидно, сильнішою.

Отож із деяким запізненням святкова акція почалася близько пів на четверту. Вже добряче примерзлих хмельничан різдвяна команда спробувала зігріти за допомогою невеликої руханки. Щоправда, що саме відбувалося в епіцентрі подій, зрозуміти було важко, адже крізь щільний натовп пробитися до автівки було практично неможливо. Дехто з найменших хмельничан спостерігав за подіями з висоти різдвяної сцени. Неодноразові звернення від організаторів до хмельничан з проханням трохи розійтися та не наражати на небезпеку бути травмованими дітей, виявилися малоефективними та діяли лише кілька хвилин.

До слова, діти могли брати участь у флешмобі самостійно лише за умови, що їм виповнилося 12 років. Всім іншим постили фото у соцмережах та отримували напої дорослі.

Протягом понад чотирьох годин тривала акція. Споглядаючи за хмельничанами, можна було зробити висновок, що всі любителі селфі відірвалися цього дня на повну, а тих, хто мав не один, а декілька акантів у соцмережах, можна було визначити за кількістю пляшок, які вони несли у руках, адже безкоштовну колу давали за кожне фото у кожній соцмережі.

Різдвяних героїв для Хмельницького виявилося трохи замало, зважаючи на кількість бажачих залишити собі на пам’ять святкове фото. Як зазначали згодом у коментарях в соцмережах містяни, і ельфи, і ведмідь мали вигляд дещо втомлений та потріпаний.

Селфилися та отримували подарунки до останнього, аж до темряви. І о 20.00 різдвяна автівка вирушила з центру Хмельницького далі за своїм маршрутом дарувати святковий настрій та святкові напої в інших містах України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS