Новини
Інфраструктура

Е-проїзний у Хмельницькому: де придбати і скільки коштує

Оплатити проїзд у комунальному транспорті хмельничани можуть за допомогою QR-коду. Тепер мешканці міста мають змогу купити електронний проїзний, повідомили у прес-службі міськради.

Е-проїзний можна придбати на місяць (вартість 130 грн), або на один день (10 гривень).

Купити електронний проїзний квиток можна за допомогою додатку Privat24. Обрати термін дії квитка, оплатити карткою будь-якого банку, прив’язаною до додатка, і квиток з’явиться в мобільному телефоні. На сайті Хмельницької міської ради у розділі “мешканцю” – “сервіси”Для купівлі онлайн-проїзного необхідно зайти у додаток “Приват-24” і відсканувати цей код. Далі обрати вид проїзного (на день або на місяць) і оплатити.

“Оплата смартфоном та QR-кодом у хмельничан до сьогодні асоціювалася з разовою оплатою за проїзд, – розповідає Андрій Бондаренко, заступник міського голови. – За півтора роки, які працює сервіс, ми зрозуміли, що є частина хмельничан, які обрали для себе цей вид оплати за проїзд як постійний. Тому потрібно створювати для них нові зручності. Так з’явився електронний проїзний, який вдалося впровадити завдяки співпраці влади, “Електротрансу” та ПриватБанку”, – пояснюють у міській раді.

Важливо, що для купівлі QR-код достатньо зчитати лише раз, далі у додатку Privat24 у розділі “Транспорт” послуга автоматично зберігається. Тож для купівлі електронного проїзного квитка треба увійти в додаток Privat24, обрати термін дії квитка, оплатити карткою будь-якого банку, прив’язаною до додатка, і квиток з’явиться в мобільному телефоні.

Нагадаємо, запуск оплати проїзду в хмельницькому комунальному транспорті за допомогою QR-коду та Приват24 відбувся у травні 2017 року.  В Україні оплатити проїзд смартфоном можуть мешканці 20 міст.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS