Новини
Новини ОТГ

Хмельниччина лідирує у загальному рейтингу щодо формування ОТГ

Міністерство регіонального  розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства оприлюднило результати Моніторингу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування в Україні станом на 10 січня 2019 року. Хмельницька область очолила загальний рейтинг щодо формування ОТГ.

 «Третє місце у нас за відсотком покриття громадами території області, а четверте – за кількістю громад, що об’єдналися, або в яких відбулося приєднання. П’яте місце Хмельниччина займає за відсотком населення, яке проживає в об’єднаних територіальних громадах, сьоме – за кількість ОТГ чисельність жителів яких менша п’яти тисяч. Восьме місце за загальною кількістю об’єднаних територіальних громад, але цей показник у рейтингу не враховується», – пояснює директор Хмельницького ЦРМС Сергій Яцковський.

Отож, за підсумковими результатами 2018 року, Хмельниччина зайняла перше місце у рейтингу областей щодо формування об’єднаних громад.

Нагадаємо, у 2018 році відбулися перші вибори у Шаровечківській, Білогірській, Улашанівській, Новоставецькій та Ямпільській об’єднаних територіальних громадах. Шляхом приєднання Варварівської сільської ради утворилася Славутська міська ОТГ, а також відбулося приєднання сільських рад у декількох громадах області.

Загальний рейтинг складається із шести показників, серед яких загальна кількість ОТГ та тих, які об’єдналися. Також враховується площа області вкрита громадами, кількість ОТГ із чисельністю населення менше 5 тисяч осіб, відсоток населенні,яке проживає у громадах відносно загальної кількості жителів області. Ще одним показником є відсоток площі області вкритої перспективним планом. За цим показником Хмельниччина – на першому місці.

З 2015 року до сьогодні в Україні створено 876 територіальних громад, в тому числі 44 – на Хмельниччині.

Докладніше про результати моніторингу у звіті Міністерства.

rg_khmelnytsky_122018_press

Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS