Новини
Події

У селі Велика Побійна на Хмельниччині святкували Маланку

13 січня мешканці села Велика Побійна, що входить до Дунаєвецької міської ОТГ, відзначають своє храмове свято – Маланки. Цьогоріч воно для них справді особливе, адже крім традиційних веселощів, показових виступів та співів на мешканців чекало одразу декілька хороших новин.

Міський голова Дунаєвецької ОТГ Веліна Владиславівна Заяць традиційно розпочала свій звіт про роботу у 2018,  село Велика Побійна стало шостим у звітній роботі.

«Люди повинні не лише вказувати представникам влади на проблеми, вони мають добре орієнтуватися у тому, що зроблено, чого досягнули, наскільки зросли надходження до бюджету і куди вони витрачені. Тому я вважаю своїм обов’язком приїхати у кожен населений пункт аби відповісти на усі запитання. Окрім цього, ми одразу складаємо план і на поточний рік, на власні очі бачимо проблеми людей та намагаємось їх вирішити», – говорить Веліна Владиславівна.

Прикладом тісної співпраці мешканців, старости та Дунаєвецької міської ради стало відкриття будинку громади у селі Велика Побійна. Це вже п’ятий старостат в громаді за три роки роботи. Тутешня староста Любов Лукова пригадує :

«Ще рік тому тут працювати було неможливо, стіни ледве трималися, а те, що було під ногами, підлогою важко було назвати.  Як і цього року, до нас тоді завітали представники міської ради, оглянули приміщення та запевнили, що ми в пріоритеті, тож виділені бюджетні кошти  були направлені на реконструкцію нашого приміщення. Сьогодні важко очам своїм повірити, що ми маємо таку красу».

У цьому охайному та теплому приміщенні розташується і старостат, і дільничний інспектор поліції, і те, чого чекали найбільше, – спортивна зала.  Тут розмістили минулорічний презент – стіл для гри в теніс,  встановили і сучасні тренажери. Останні – це яскравий приклад громадського бюджету в дії. Саме купівлю спортивного устаткування місцеві подали на розгляд.

«Наше село немаленьке, багато тут і  молоді проживає, вони всі і спорт люблять, і творчістю займаються. Насправді долучилися до цього проекту всі небайдужі, і, як бачимо, результат перевершив очікування. А щоб раціонально використовувати все приміщення, ми створили у будинку громади ще одну кімнату, де облаштували шаховий клуб. Це вже стало можливим завдяки спонсорській допомозі. Я сама ходила у приймальню народного депутата України Олександра Гереги,  написала звернення в громадську організацію «За конкретні справи» та й чекала. Звісно, радості не було меж, коли отримала позитивну відповідь, адже це також хороший варіант для дозвілля як дітям, так і дорослим», – підкреслила староста села Велика Побійна Дунаєвецької міської ОТГ Любов Лукова.

Як молодь, так і дорослі цьогорічне свято села запам’ятають надовго, адже знають – усе це стало можливим завдяки небайдужості та дієвості. Співали пісень, танцювали, розважались – одним словом Велика Побійна маланкувала не на жарт.

 

Юлія Кучер


PR
Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS