Новини
Суспільство

Вулиці Хмельницького заполонила реклама наркотиків

Написи зі згадкою Телеграм-каналів заполонили Хмельницький. Для вуличної реклами наркотиків обирають будь-яку прийнятну площу: від стін під’їздів до банерів з політичною рекламою. Місцеві комунальники переконують: замальовують токсичні написи щотижня. Але чим більше з рекламою борються, тим відчутніше вона множиться містом.

До прикладу, на стіні будинку профспілок на вул. Соборній у четвер з’явилася реклама солі — синтетичного замінника марихуани. А вже у п’ятницю напис прийшли замальовувати працівники банку, що знаходиться у цьому приміщенні.

“Використовуємо аерозольний балончик “Емаль універсальна”. Фарбу підібрали під колір стіни. Було б добре знайти хлопців, які все це зробили. Нехай би вони замальовували”, – розповідає представник банку Михайло Блажевич.

Щодня комунальники виявляють нові написи з рекламою телеграм-каналів, де розповсюджують наркотики. Директор управляючої компанії “Центральна” Олександр Телішевський відзначає: така вулична реклама почала з’являтися близько трьох років тому. Але у 2018 р. її суттєво побільшало. Особливо у популярних серед молоді місцях. “Токсичні” написи, за спостереженнями комунальників, малюють вночі.

“Якщо взяти по нашій муніципальній компанії, то бачимо: стало з’являтися більше нових сайтів. Тобто мережа вдосконалюється. Для знищення написів ми обираємо 2-3 дні на місяць. Деякі написи доводиться замальовувати по 4 рази, інакше вони знов проявляються на стінах”.

Щомісяця на фарбу з аерозольних балончиків представники УМК “Центральна” витрачають по 300-400 гривень. От тільки ефект отримують поки що зворотній.

Минулоріч у Хмельницькому поліція затримала трьох осіб, які займалися збутом наркотиків методом створення закладок у месенджері. Свою діяльність рекламували через написи на стінах й зупинках громадського транспорту. За словами заступника начальника управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області  Сергія Кеміня, у такий спосіб ці особи лишили написи ледь не у кожному куточку нашого міста.

У поліції закликають долучатися до знищення вуличної реклами наркотиків також усіх небайдужих хмельничан.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS