Новини
Духовність

На Хмельниччині ще дві громади Московського патріархату переходять до Помісної церкви

Релігійна громада у селі Райківці Хмельницького району покинула Московський патріархат і переходить до Православної церкви України. Про це на сторінці у Фейсбуці повідомляє митрополит Антоній Махота.

З його слів, рішення для громади далось важко, бо місцевий священик так досі і не визначився, йти з громадою чи залишитись з “руским миром”.

“Але двері українського храму завжди відчинені для вірних православних України”, – наголошує Антоній Махота.

Також до єдиної церкви приєдналася перша громада на Городоччині – у Сатанові.

“Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирі на чолі зі священнослужителем, (протоієрей Володимир Наглій), згідно з проведеними зборами ввійшла до юрисдикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас!”, – повідомив Антоній.

Нагадаємо, напередодні єдину українську церкву обрали в Ізяславському районі дві громади. Це село Кунів – храм Різдва Пресвятої Богородиці (приписані села-Кам’янка, Антоновка, Долочче., наст. прот. Богдан Масний) та село Велика Радогощ – Свято-Михайлівський храм (приписані села – Мала Радогощ; Закриничне., наст. прот. Богдан Масний).

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS