Новини
Афіша

У Хмельницькому виставкою про вікна розпочне новий сезон галерея “квARTира”

В обласному художньому музеї 18 січня відбудеться відкриття персональної виставки хмельничанки Тетяни Цимбарецької “Вікна, що змінюють” (декоративний розпис на склі, інсталяції). Про це повідомляє прес-служба облради.

Наскрізним мотивом виставки є вікна із авторськими копіями народної ікони на склі, характерними для Західних регіонів України 19 століття.

Зазначається, що цим проектом здійснюється офіційне відкриття нового сезону діяльності музейної галереї “квARTира” (екс-”Галерея на Проскурівській”). Виставки 2019 року в галереї музею відбуватимуться в межах Року українського декоративного мистецтва.

“Мистецтво у всьому навкруги і в кожному з нас. Адже ми всі створені за образом і подобою Творця”, – впевнена хмельницька мисткиня Тетяна Цимбарецька, яка працює над проектом “Вікна, що змінюють” впродовж останніх 6 років.  

Ідея відтворювати варіації народних ікон та створювати власні твори у цьому стилі прийшла до Тетяни Цимбарецької, коли вона відвідувала Коломийський музей Народного мистецтва Гуцульщини. Найкращі зразки народного мистецтва настільки захопили художницю, що вона, маючи дворічний досвід студіювання традиційного візантійського іконопису, звернулася до народних джерел.

Відкриття виставки 18 січня о 16 годині в стінах музейної галереї “квARTира”, що на вулиці Проскурівській, 47 (приміщення обласного художнього музею).

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS