Новини
Здоров’я

Як у Хмельницькому купити ліки за пільговими цінами

У  Хмельницькому діють програми, в рамках яких можна придбати ліки за пільговими цінами. Про це повідомляє прес-служба міськради.

За словами начальника управління охорони здоров’я міської ради Бориса Ткача, цього року в міському бюджеті передбачено виділити 6 млн 760 тис. грн. на ліки за пільговими рецептами. Згідно міською програмою, медикаменти безкоштовні чи продаються на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування жителів міста та провадиться аптеками за рецептами, виписаними сімейними лікарями, терапевтами і педіатрами, відповідно до підписаних декларацій з пацієнтами.

Ще однією програмою, яка дає можливість отримати необхідні медикаменти за цінами нижче ринкових, є програма “Доступні ліки”. Хмельничани також користуються цією можливістю. З квітня цього року в програмі будуть певні зміни, а саме – кошти з державного бюджету більше не будуть надходити до місцевого бюджету. Аптеки напряму працюватимуть із Національною службою здоров’я України.

“З 1 квітня аптеки напряму будуть працювати із цими коштами – вони будуть підключені до інформаційної системи. Через електронний рецепт будуть вводити дані і отримувати кошти. За електронний рецепт держава буде оплачувати напряму аптеці. І це дуже добре, бо як ми розподіляли кошти, то іноді виникало питання їх ліміту, а тепер це питання буде стосуватися виключно Національної служби здоров’я України”, – розповів Борис Васильович.

На перші три місяці 2019 року за програмою “Доступні ліки” для мешканців  Хмельницького з державного бюджету виділено понад 1 млн 700 тис. грн.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS