Новини
Суспільство

До Хмельницької обласної служби зайнятості звернулися понад тисячу учасників АТО

За 2018 рік за допомогою у працевлаштуванні до Хмельницької обласної служби зайнятості звернулося 1,2 тисяч учасників антитерористичної операції, з них – 17 осіб відкрили власну справу, повідомляє прес-служба ОЦЗ.

 «Загалом з 2015 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 7,1 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, – у разі звернення до служби зайнятості демобілізованим учасникам АТО  надаються інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, сприяння в пошуку роботи, в тому числі допомога в започаткуванні власної справи, залучення до оплачуваних громадських та тимчасових робіт, для бажаючих розглядається можливість професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації».

Зокрема, у 2018 році працевлаштовано – 269 учасників АТО, 59 – проходили професійне навчання, профорієнтаційними послугами скористалися понад 1158 осіб, у громадських та інших  роботах тимчасового характеру взяли участь 39 осіб, 17 – започаткували власний бізнес.

До прикладу, колишній військовий Олег Кукурудза, після звільнення зі служби звернувся у пошуку роботи до центру зайнятості, де отримав консультації щодо ведення підприємницької діяльності. Успішно захистивши бізнес-план, він заснував пасіку з 17 вуликів, та згодом планує відкрити бджілкотерапію або Апі-будиночок.

Станом на 1 січня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних становила 12,9  тис.осіб, в тому числі 402 військовослужбовця – учасника АТО.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS