Новини
Інфраструктура

Хмельничан возитиме капітально відремонтований тролейбус

З понеділка хмельничан возитиме капітально відремонтований тролейбус. Машину, яка відслужила 30 років, вирішили не списувати, натомість оновили, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Капремонт тролейбуса тривав 2 місяці і обійшовся комунальному підприємству “Електротранс” майже в півтора мільйона гривень. Це в кілька разів дешевше, ніж коштує новий.

Цей тролейбус мав понад мільйон кілометрів проїзду, а тепер він оновлений на 99%. Його номер – 285. Кермуватиме “рогатим” водій Олександр Войцехівський. “Хороший тролейбус, український танк, можна сказати. Тут все нове”, – каже чоловік.

За словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, уже чотири роки поспіль місто ремонтує по одному старому тролейбусу на рік. “Друге життя” отримує техніка віком 30-40 років: тут замінюють кузов, салон, важливі деталі. Працює такий тролейбус майже як новий.

Директор комунального підприємства “Електротранс” Віктор Паламарчук каже, що тролейбуси і надалі потрібно оновлювати, бо щонайменше 80% тролейбусного парку – застарілі машини.

“Звісно, новий тролейбус краще, але він коштує в 4 рази дорожче, ніж такий капітальний ремонт”, – говорить Віктор Паламарчук.

Щодня на маршрути у Хмельницькому виходить більше 70 тролейбусів, з них 22 нові, або ж після капремонту. У 2019 році міська рада планує придбати п’ять класичних тролейбусів, стільки ж – на автономному ходу і десять великогабаритних автобусів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS