Новини
Дозвілля

У Хмельницькому визначили кращих «різдвяних» фотографів

Цьогорічні новорічно-різдвяні свята подарували хмельничанам чимало культурно-розважальних новацій. Вперше різдвяний ярмарок відкрили за місяць до нового року. Вперше у місті оголосили фотоконкурс «Різдвяний Хмельницький». Тривав він з першого дня відкриття ярмарку – 1 грудня. Останнім днем подання робіт на конкурс було 9 січня. Брати участь у ньому могли як професійні фотографи, так і аматори, в тому числі – юні фотомайстри.

І вже у четвер, 17 січня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва презентували виставку кращих робіт та нагородили переможців. Всього на розгляд журі свої роботи представили 30 учасників, з них 10 – діти. Зі 132 робіт (39 дитячих та 93 дорослих) організатори відібрали 50 світлин, які й презентували у виставковому залі музею. Тож усі, хто завітав на відкриття експозиції, могли ще раз згадати найяскравіші новорічно-різдвяні історії, які відбувалися протягом місяця біля головної ялинки міста. Світлини хмельницьких фотографів показали різдвяне місто у всьому його розмаїтті: на них і портрети, і пейзажі, і події.  До речі, під час урочистого відкриття виставки та нагородження переможців у музеї можна було побачити героїв багатьох світлин – фольклорний ансамбль «Вербиця» Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга». Маленькі артисти заспівали для присутніх різдвяних пісень та отримали вдячні овації.

Всі учасники фотоконкурсу отримали пам’ятні дипломи, а переможці – ще й цінні подарунки.

За найкраще фото, яке передає святковий настрій, серед дорослих нагородили відомого хмельницького фотомайстра Олександра Савенка. У номінації «Різдвяна казка очима дитини» перемогла Анастасія Потурняк. Приз міського голови отримала Наталія Оксіна.

Виставка триватиме у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва до 29 січня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS