Новини
Офіційно

“Хмельницькводоканал” отримає близько 10,4 млн грн: на що гроші?

У Хмельницькому цього року запланували покращити якість водопостачання і водовідведення та зменшити кількість аварій на мережах. Для цього комунальному підприємству “Хмельницькводоканал” виділили 10,4 млн грн (без ПДВ), з них: водопостачання – 6,3 млн грн, решта – водовідведення. Про це повідомляє прес-служба міськради.

“В інвестиційній програмі передбачені заходи зі зниження питомих витрат, а також втрат ресурсів щодо модернізації та закупівлі транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення, щодо підвищення екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища”, – повідомили у міськраді.

Серед запланованих заходів зокрема реконструкція артезіанських свердловин №18, 26 першого підйому Чернелівського водозабору, с.Чернелівка, Красилівського району, будівництво ділянки водопроводу діаметром 400 мм через річку Південний Буг по Старокостянтинівському шосе (поблизу автомобільного мосту) в місті Хмельницький, реконструкція ділянки водопроводу діам. 400 мм по вул. С.Бандери від вул. Верхня Берегова до вул.Нижня Берегова, реконструкція системи зовнішнього освітлення насосної станції №9 МКП “Хмельницькводоканал” за адресою: проспект Миру, 36, м. Хмельницький.

Також планується реконструкція самопливного каналізаційного колектора по вул. Старокостянтинівське шосе, заміна насосного агрегату на КНС1, придбання спеціалізованого автомобіля для аварійно-відновлювальних бригад. У планах ще й реконструкція головної каналізаційної насосної станції із заміною затворів, засувок по вул. Трудова, 6Б. Це сприятиме стабілізації дійсної екологічної ситуації в місті, в тому числі не забрудненню басейну річки Південний Буг.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS