Новини
Суспільство

Хмельниччина і Тернопільщина відзначили 100-річчя Соборності рекордом

Уже традиційно одну із найважливіших та визначальних подій в історії нашої держави, а цьогоріч – 100-у річницю від дня проголошення Акта Соборності українських земель  хмельничани та тернополяни, гості з інших регіонів держави відзначили на колишньому кордоні, який розділяв Західноукраїнську Народну Республіку та Українську Народну Республіку. Під час урочистостей було зафіксовано рекорд України з підняття 3 тисяч 220 державних прапорів, повідомляє прес-служба облради.

На межі Хмельницької та Тернопільської областей святкування 100-ї річниці Дня соборності України розпочалося святковою ходою на мосту єднання, під час якої звучали гасла – «У День Злуки беремося за руки!», «Захід, Схід – одна країна, це соборна Україна!», «Україна є, Україна є, Україна буде!».

Далі багатотисячна колона пройшла святковою ходою до села Гуків Чемеровецького району, де до пам’ятного знака Романові Шухевичу лягли квіти та лампадки від учасників урочистої ходи. На майданчику біля пам’ятного знака з нагоди відзначення 100-ї річниці від дня проголошення Акта Соборності українських земель відбулося масштабне Міжобласне свято Єдності над Збручем.

У рамках святкування 100-річчя Дня соборності в Чемеровецькому районі гості святкового дійства мали змогу оглянути виставки декоративно-ужиткового мистецтва, які представили комунальні та професійно-технічні заклади Хмельниччини. Урочистості завершилися культурно-мистецькою програмою, у якій взяли участь творчі колективи з обох областей.

Нагадаємо, 22 січня 2019 року виповнюється 100 років від дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цей вікопомний день не втратив своєї значимості й сьогодні. Він закарбувався в історії нашої держави серйозним кроком до об’єднання українських земель, про що мріяли й нині мріють більшість українців, за що віддали своє життя десятки, сотні тисяч кращих синів України, а серед них й наші сучасники.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS