Новини
Події

У Чемерівцях підприємець розтрощив стенд Революції Гідності, а суд його виправдав

Чемеровецький суд виправдав чоловіка, який під час “останнього дзвоника” зняв стенд Революції Гідності. 47-річному підприємцю інкримінували хуліганство (частина 1 статті 296 Кримінального кодексу). Та суд визнав чоловіка невинуватим і виправдав за відсутністю в його діях складу злочину. Про це повідомили у прес-службі Хмельницького апеляційного суду.

Ще 25 травня 2018 року чоловік зірвав зі стіни холу Центру культури, дозвілля і мистецтва стенд “Україна 2013-2014 р.р. Революція гідності”. Далі виніс на вулицю і в присутності учнів, батьків та інших місцевих жителів розтрощив його, чим зірвав культурно-масовий захід. На стенді були розміщені фото 130 українців, що загинули на Майдані.

“Зробив він це із хуліганських спонукань та мотивів явної неповаги до суспільства, грубо порушуючи громадський порядок”, – йшлося в обвинувальному акті прокурора.

У суді чоловік розповів, що просив посадовців зняти стенд ще у жовтні 2017, бо на ньому зображені Герої “Небесної Сотні” разом із працівниками Беркуту. За першим проханням стенд зняли, однак потім повісили знову. На святі “останнього дзвоника” він знову повторив своє прохання, та його не виконали. Відтак, чоловік зняв стенд самотужки. За словами чоловіка, він не мав умислу на порушення громадського порядку чи зриву заходу, а лише хотів виправити цю несправедливість.

Дослідивши обставини справи, суд установив, що в холі будинку культури було лише двоє осіб, ногами чоловік стенду не ламав, а сам культурно-масовий захід не припинявся. Досудове слідство не з’ясувало, чий саме відбиток взуття виявили на стенді. На думку суду, прокурор не довів, що поведінка обвинуваченого була спрямована на грубе порушення громадського порядку та зірвання культурно-масового заходу.

“Отже, оцінивши сукупність зібраних у кримінальному провадженні доказів з точки зору їх достатності та взаємозв’язку, суд дійшов висновку про відсутність в діях чоловіка складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України”, – йдеться у вироку.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS