Новини
Суспільство

За неприбраний сніг у Хмельницькому можуть оштрафувати до 1700 грн

У Хмельницькому сьогодні, 23 січня, сніжить, тож комунальні служби міста борються із заметами та ожеледдю на дорогах і пішохідних зонах міста. До роботи залучена комунальна техніка та двірники.

У міськраді нагадують, що Згідно з Правилами благоустрою території міста Хмельницького підприємства, установи, організації зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду закріпленої за ними території.  

“Посадові особи підприємств, установ, організацій усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, у тому числі орендарі приміщень, несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою”, – наголошують у міськраді.

За порушення Правил благоустрою території міста Хмельницького передбачена адміністративна відповідальність (ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення) – штраф для юридичних осіб становить від 850 до 1700 грн., для фізичних – від 340 до 1360 грн.

Згідно з документом, підприємства, установи, організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду закріпленої за ними території, дотримуючись таких правил:

– роботи з очистки від снігу та льоду розпочинати з настанням снігопаду;

– від снігу та льоду в першу чергу очищати тротуари, дороги до під’їздів житлових будинків, місць зупинок пасажирського транспорту, люки водопровідних і каналізаційних колодязів;

– в період ожеледиці тротуари, переходи через вулиці, місця зупинок пасажирського транспорту, спуски, підйоми посипати фракційними та іншими протиожеледними матеріалами. Посипати протиожеледними засобами сніг та лід на тротуарах.

– регулярно, з додержанням правил безпеки, проводити очистку дахів від снігу та льодових бурульок;

– вивозити зібрані з прилеглих територій сніг та лід власними силами спеціалізованих підприємств або на умовах договору.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS