Новини
Суспільство

На Хмельниччині суд захистив права постраждалих у ДТП

Ізяславський районний суд ухвалив рішення у справі про відшкодування шкоди трьом постраждалим у ДТП. З державного підприємства кримінально-виконавчої служби на користь одного з потерпілих стягнули 2135 грн. різниці між завданими збитками і отриманою страховою виплатою. Іншому присудили 5 тисяч, а постраждалій жінці – 10 тисяч моральної шкоди за отримані ушкодження легкого ступеня, останній –  ще плюс 4316,1 грн. витрат на її лікування, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Як установив суд, у січні 2017 року сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів Урал, який належав держпідприємству, і ВАЗ, який належав одному з постраждалих чоловіків. У результаті легковик був пошкоджений, а водій і пасажирка зазнали легких травм. Причому жінка отримала не лише синці, а й струс головного мозку і лікувалась стаціонарно. Страхова компанія виплатила лише 27 тисяч гривень, хоча за висновком експерта дійсний розмір пошкоджень авто становив 29135 гривень. Постановою суду у справі про адміністративне правопорушення винним у ДТП визнали водія Уралу.

“Із положень ст. 1172 ЦК України випливає, що юридична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час виконання ним свої трудових обов’язків. Оскільки на час скоєного ДТП К. перебував у трудових стосунках із відповідачем, що підтверджується сторонами, то і відповідальність за настання наслідків, спричинених дружньо-транспортною пригодою 24 січня 2017 року, повинен нести власник транспортного засобу”, – йдеться у рішенні суду. Відтак, компенсацію стягнули саме з підприємства кримінально-виконавчої служби – власника автомобіля Урал.

Рішення до апеляційного суду ніхто не оскаржував і воно вже набрало законної сили.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS