Новини
Здоров’я

У Нетішині запрацював сучасний кабінет томографії

Офіційно відкрили його у медсанчастині 22 січня. Це – важлива подія для жителів Нетішина, адже поява потужного томографа дає можливість вирішити одну із найбільших проблем, яка існує роками – транспортування хворих на комп’ютерне обстеження в лікувальні заклади сусідніх міст. Про це повідомляє прес-служба відділу з організаційних питань апарату виконавчого кабінету Нетішинської міської ради

На відкритті кабінету присутнім розповіли про роботу томографа та методи виконання обстежень. Окрім платної діагностики, на комп’ютерному томографі планують реалізувати і благодійну допомогу, зокрема, лікарі будуть проводити два безкоштовних обстеження в місяць для пацієнтів, які перебувають у важких життєвих обставинах.

Комп’ютерна томографія на сьогоднішній день є одним із найбільш інформативних і точних методів апаратного обстеження організму людини. Томограф використовують для виявлення захворювань органів черевної порожнини, для діагностування різноманітних уражень головного мозку, для перевірки стану судин та багато іншого. Томографія дає можливість виявити злоякісні новоутворення навіть на тих стадіях, коли інші методи діагностики їх не розпізнають.

Комп’ютерний мультиспіральний 16-зрізовий томограф фірми Siemens 2018 року випуску коштує 300 тисяч євро. Поява такого обладнання дасть можливість медсанчастині значно розширити свої діагностичні можливості. Очолив кабінет комп’ютерної томографії Ігор Корнійчук, у минулому завідувач рентгенвідділення КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішин», лікар з 23-річним стажем.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS