Новини
Політика

Партія «Основа» забезпечить високі соціальні стандарти

Неможливо забезпечити соціальний захист людей похилого віку без проведення в Україні справжньої пенсійної реформи. «Відкладання її з року в рік стає загрозою національного масштабу і, потенційно, ще одним фактором стримування економічного зростання країни», – вважає голова партії «Основа» Андрій Ніколаєнко.

Імітація пенсійної реформи протягом 2014-2018 років не здатна переламати негативну ситуацію. Дефіцит Пенсійного фонду зростає, утримування пенсійної системи стає все більш обтяжливим для держбюджету. За останні 18 років дефіцит фонду виріс в 2,14 раза. У 2018 році прямі бюджетні вливання в нього збільшилися на 5,8 млрд. грн. і досягли 139 млрд. грн. У липні 2018 року в пенсійній системі стався колапс – вперше була допущена масова затримка виплат пенсій.

Наслідки урядового саботажу в проведенні пенсійної реформи трагічні.

«Слід визнати очевидне: національна пенсійна система без негайного реформування припинить своє існування. Без зменшення податкового навантаження на працю будь-яка пенсійна реформа не матиме сенсу», – переконаний Андрій Ніколаєнко.

Партія «Основа» виступає за зниження податкового навантаження на працю з 41,5 відсотка до 25 відсотків. Ми впевнені, що такий крок призведе до зростання заробітних плат в Україні і дозволить провести справжню пенсійну реформу в країні.

Середня пенсія в Україні, згідно з програмними положеннями партії «Основа», повинна бути не менше 10-12 тисяч гривень. Мінімальну пенсію необхідно встановити на рівні, не нижчому фактичного прожиткового мінімуму (в цінах листопада 2018 року – не менше 4313 грн).

Незначне підвищення пенсій українців у 2019 році внаслідок збільшення Верховною Радою прожиткового мінімуму буде нівельовано інфляцією і зростанням тарифів для населення. Держбюджетом на 2019 рік передбачено збільшення прожиткового мінімуму всього на 174 гривні. До початку грудня нинішнього року цей мінімум зросте лише до 2027 гривень. Пенсіонери багатшим не стануть.

Держава принижує мільйони громадян нашої країни, надаючи їм субсидії на часткову оплату послуг ЖКГ. Щоб зменшити кількість одержувачів субсидій, необхідно забезпечити підвищення доходів населення. Необхідно також знизити тарифи на 40 відсотків. Зменшити тарифи можна за рахунок власного виробництва енергоносіїв.

Субсидії повинні бути тимчасовим заходом, спрямованим на захист тих, хто реально потребує допомоги. Це повинно застосовуватися лише на період реформування енергетичного сектора України.

Монетизацію субсидій потрібно було запроваджувати ще чотири роки тому. У 2014 році субсидії отримували 400 тисяч сімей. До 2017 року кількість субсидіантів в Україні зросла в 17 разів – до семи мільйонів сімей.

«Влада принижує українців, змушуючи їх оформляти субсидії. Адже така кількість субсидіантів означає, що держава не поважає громадян. Влада не дає українцям можливості отримувати гідну зарплату і гідну пенсію», – заявляє лідер партії «Основа» Сергій Тарута.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS