Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС навчали старшокласників

24 січня інформаційний центр Хмельницької АЕС приймав слухачів факультативу «Знайомство з атомною енергетикою», що проводиться для учнів середньої та старшої шкіл.

Цей традиційний напрямок роботи з учнівською молоддю посідає важливе місце у просвітницькій діяльності ХАЕС. Щороку учні поглиблюють свої знання з природничих дисциплін, дізнаються про практичне застосування теорії на підприємстві, що розташоване поруч.

У попередні роки слухачами факультативу були старшокласники регіону розміщення Хмельницької АЕС. Заняття виїзного факультативу проводилися у районних центрах – Славуті та Острозі. Цьогоріч факультатив організовано для школярів міста-супутника  – Нетішина.

Взявши за основу кращі практики занять, оновлено формат заходу. За сприяння Українського ядерного товариства для слухачів факультативу було проведено наукове «Тесла-шоу» під час урочистого відкриття курсу. Програму факультативу доповнено у частині практичних відвідувань підрозділів атомної електростанції. Лекції теоретичного курсу підготовлені інструкторами навчально-тренувального центру, а практичний супровід здійснюють досвідчені інженери інформаційного центру.

Слухачі факультативу вже дізналися про енергетику, види електростанцій, світові тенденції та перспективи регіонального розвитку, побували у навчально-тренувальному та інформаційному центрах. А загалом, програма курсу передбачає здобуття знань з організації виробництва електроенергії, основ радіаційної безпеки, проблем радіоекології та нерадіаційних впливів ядерної енергетики.

Як показало опитування, проведене серед відвідувачів факультативу, учні цікавляться професією атомника і вважають її престижною, проте їм бракує більш глибоких знань про ядерний об’єкт. Отож, для Хмельницької АЕС такий вид діяльності – це не лише формування потенційного кадрового резерву, але і поширення достовірної інформації про атомну енергетику.

Інформаційний центр ВП «Хмельницька АЕС»

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS