Новини
Кримінал

Двоє хмельничан намагались підкупити поліцейських

Двом хмельничанам, які намагались підкупити слідчих, оголосили про підозру. За інформацією прокуратури області, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Одним із затриманих є 20-річний хмельничанин, який намагався уникнути кримінальної відповідальності за крадіжку і запропонував 3 тис. грн. заступнику начальника слідчого відділу Хмельницького відділу поліції.

Інший мешканець обласного центру запропонував 1400 грн. начальнику відділення того ж слідчого відділу, і намагався “відмазатись” від шахрайства, на якому його спіймали.

Про такі пропозиції правоохоронці повідомили своє керівництво та за вказаними фактами розпочато досудове розслідування. Обох чоловіків затримали під час передачі грошей.

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Зазначимо, що санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS