Новини
Суспільство

Хмельницького підприємця оштрафували на понад 125 тис. гривень через продавця

Хмельницького підприємця оштрафували на 125 тис. 190 грн. за використання праці неоформленого продавця. Про це повідомили в обласному управлінні Держпраці.

“Під час інспекційного відвідування з’ясовано, що трудові відносини між працівником – продавцем магазину та фізичною особою-підприємцем були належним чином не оформлені. Стало відомо, що ФОП ніяких договорів із найманим працівником щодо працевлаштування не укладав, була лише усна домовленість про проходження стажування”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпПУ за таке правопорушення передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника.

У Держпраці наголошують, що роботодавець зобов’язаний оформити працівника на роботу у встановленому порядку – з першого дня виконання ним трудової функції.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 24 КЗпПУ вказано, що трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов’язковим. Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS