Новини
Суспільство

На ХАЕС модернізують обладнання у реакторному відділенні

На першому енергоблоці Хмельницької АЕС триває ремонт у рамках програми з продовження терміну його експлуатації. Зараз фахівці працюють над модернізацією перевантажувальної машини у реакторному відділенні. Про це повідомляють у прес-центрі електростанції.

За інформацією енергетиків, перевантажувальна машина використовується для вивантаження відпрацьованих тепловиділяючих збірок з реактора і установки їх в басейні витримки, завантаження «свіжих» тепловиділяючих збірок в реактор та контролю їх  висотного положення, установки відпрацьованих касет в чохол транспортного контейнера, тощо.

“В рамках модернізації перевантажувальної машини заплановано оновити всі підшипники, електродвигуни з редукторами, приводи робочої та телевізійної штанги, телевізійну камеру, всю кабельну продукцію та датчики контролю”, – розповідають на ХАЕС.

За словами начальника цеху Ігоря Причти, модернізацією перевантажувальної машини займаються, окрім спеціалістів ХАЕС і вітчизняних підрядників, й представники угорських компаній. Роботи виконуються у відповідності до проекту модернізації в терміни передбачені графіком виконання даних робіт.

У ході ремонтної кампанії роботи з модернізації перевантажувальної машини планується завершити у першій декаді лютого нинішнього року.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS