Новини
Офіційно

У Верховній Раді хочуть посилити контроль над забезпеченням родючості ґрунтів

Проект закону №9486 щодо контролю над забезпеченням родючості ґрунтів зареєстровано у парламенті. Серед авторів – народний депутат Сергій Лабазюк.

За його словами, необхідність у законопроекті виникла через те, що сьогодні орендарі земель не стежать за родючістю ґрунтів, з року в рік саджають одні й ті ж рослини, що призводять до порушення властивостей земель. При цьому система державного контролю за забезпеченням родючості є не досить ефективною, адже адміністративна відповідальність передбачена не за реальну шкоду, нанесену ґрунтам, а за відсутність певної документації, і сума штрафу не є значною.

Тому пропонується збільшити відповідальність посадових осіб господарюючих суб’єктів за нанесення шкоди довкіллю і пошкодженню родючості ґрунтів. Також – на законодавчому рівні змінити підхід до встановлення відповідальності, а за порушення нормативів запровадити адміністративну відповідальність.

“Прийняття цього законопроекту забезпечить дотримання показників інтенсивності використання земель сільськогосподарського призначення господарюючими суб’єктами та сприятиме збереженню родючості українських земель”, –  зазначив Сергій Лабазюк.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS